22 juli 2006

Vedertagna Sanningar

Är det någonting man ska passa sig för, så är det Vedertagna Sanningar.

En Vedertagen Sanning skiljer sig från vanliga sanningar på så sätt att den aldrig egentligen diskuteras. Den finns där, alla Vet att den är Sann, men ingen ifrågasätter den. Och det hade väl kanske inte behövt vara ett problem om det nu vore så att Vedertagna Sanningar verkligen vore sanna. Men de är ju ofta inte det.

En del Vedertagna Sanningar är sedan länge döda och begravda, och dem tycker vi om att småle åt idag. Om du åker västerut över Atlanten så trillar du över kanten och rakt ner i helvetet. Kungen har fått sin makt av gud. Negern är glad, musikalisk och arbetssam.

Andra Vedertagna Sanningar håller på att krackelera, men det finns fortfarande många envetna människor som håller fast vid dem, mest för att slippa tänka för mycket. Om hundra år eller så kommer man att skratta åt allt detta också. USA är en demokrati. Män är mer sexfixerade än kvinnor. Att få röka på allmän plats är en mänsklig rättighet.

Sen har vi de där Vedertagna Sanningarna som folk sväljer rakt av. De som framför allt ansvarar för att sprida dessa Sanningar är våra medier, TV och tidningar mest av allt. Kanske vill de inte att folk ska tänka för mycket.

Min nästa artikel kommer att handla om en av dessa Vedertagna Sanningar. Läs den, den innehåller sex.

Inga kommentarer: