24 oktober 2006

Till utrikesministern

Jag läser i dagens Göteborgposten att vår nye utrikesminister Carl Bildt vill förbättra våra relationer till USA. En absolut lysande idé, tycker jag! Det är naturligtvis extremt oroväckande om vårt förhållande till The Land of the Free and the Home of the Brave har kunnat urarta till den milda grad att det behöver bättras på. Man ska självklart inte bråka med den store, brutale killen på skolgården som gillar att spöa upp de små kidsen och sno deras veckopeng.

Eftersom jag gärna vill vara konstruktiv har jag snickrat ihop några konkreta förslag till Calle på hur han skulle kunna gå till väga för att blidka det nya imperiet.

1. Det mest klockrena förslaget är naturligtvis att vi också skickar trupper till Irak. Varför ska bara amerikanska pojkar få skjuta araber i oljebolagens tjänst? Vi vill också vara med! I det läget är dessutom Calle Bildt sällsynt väl skickad att leda oss eftersom han redan har yrkesmässig erfarenhet av att offra människoliv för oljeprofiter.

2. Vi kan stänga ner alla våra kärnkraftverk, ögonabums. Man kan ju gudbevars anrika plutonium till atombomber i våra kärnreaktorer! Och vår politiska ledning befinner ju sig till vänster om George W Bush, vilket per definition gör dem till kommunister, eller åtminstone muslimer. Vem vet vad de skulle kunna hitta på om de fick fatt i kärnvapen? Kanske rent av slänga ner dem på civilbefolkningen i två oskyddade städer? Hugaligen!

3. Jag vill minnas att jag vid något tillfälle hörde någon sosseminister i den förra regeringen mumla något lite förläget om den amerikanska behandlingen av krigsfångar, och om tortyren som amerikanska militärer utövar på platser som Guantanamo och Abu Ghirayb. Vi kan ta tillbaka alla sådana uttalanden (om jag nu inte bara drömde att de hade uttalats) och genast införa tortyr även på svenska fängelser för att demonstrera vårt stöd för den amerikanska politiken.

4. Vi kan göra USA sällskap och säga upp Kyoto-avtalet med omedelbar verkan (de skrev ju som bekant aldrig på det). Lite koldioxidutsläpp är faktiskt inte så farligt. Och när amerikanska oljebolag vill fortsätta att göra vinster kan man naturligtvis inte låta banaliteter som växthuseffekten komma emellan.

5. Vi kan samla ihop alla människor som någon gång delat en fil över internet och skicka dem till Guantanamo för förvaring utan rättegång.

Vem vet, om vi fjäskar tillräckligt mycket så kanske vi också kan få vara med och dela på vinsterna nästa gång USA ockuperat något fattigt litet land som inte kunnat försvara sig? Både Iran och Norkorea har ju en massa naturtillgångar...

Inga kommentarer: