12 april 2007

Samma Gamla Moderaterna

Det är alltid lika roligt att få sina nidbilder bekräftade. Moderaten Carl-Axel Roslund strider just nu i Malmö kommun för att förbjuda tiggeri på allmän plats, enligt en artikel i Aftonbladet.

Det hjälper liksom inte hur snäll och rar Reinfeldt ser ut när han låtit sminka upp sig för TV-kamerorna. Moderaterna är inte Det Nya Arbetarpartiet, de är och förblir Samma Gamla Moderaterna. Partiet som företräder den överklass som intill sista blodsdroppen vill försvara sina privilegier - men som absolut inte tänker kliva över, eller, gud förbjude, ta en omväg runt, privilegiesamhällets förlorare när dessa råkar bli liggande i rännstenen.

"Vi har ett socialt skyddsnät som är tillräckligt", säger Roslund. Tillräckligt? För vem då? 5000 kronor i månaden för en sjukpensionär? 80 procent av en skitlön för en undersköterska som knäcker ryggen eller blir utbränd? Är det "tillräckligt"?

Fast Carl-Axel Roslund brukar väl knappast spela golf och basta ihop med några sådana människor, förstås.

Om jag plötsligt skulle bli befodrad till allsmäktig gud skulle jag inte slå Roslund med en ljungande blixt, fördriva honom till Egypten eller ens drabba honom med en svärm gräshoppor. Nej, jag skulle bara döma honom till att överleva resten av sitt liv på en "tillräcklig" summa pengar.

Och slänga honom i fängelse om han försökte tigga för att dryga ut sin kassa.

1 kommentar:

buddy jesus sa...

Du får tänka på att det kan vara "obehagligt" för "vanligt folk" att behöva se de socialt utslagna. Se bara på stockholm, där får man kryssa fram mellan dem. Tänk vad mycket lättare det hade varit om de hade suttit i kungsholmshäktet istället.

Dumjävlar.

Bra post om sjukskrivningen förresten.