07 maj 2007

Puckovänstern


Så här någon vecka in på maj kan det vara lägligt att utdela april månads stora puckopris. Vänsterpartisten Josefin Brink fäller i Göteborgsposten den 30:e april en replik som i en enda mening lyckas sammanfatta den svenska vänsterns största problem av år 2007: att vi har så kassa vänner att vi knappast behöver våra fiender.

"Vår åsikt är att Sverige inte bör vara med i EU, men vi har aldrig krävt att vi ska gå ur."

Mjähääää förlåt att vi finns, liksom.

Sossarna har ideologiskt tagit livet av sig själva för länge sedan. När de har makten för de en högerpolitik som de försöker smeta rött smink på för att det ska verka vänster. Ungefär halva Telia, vår gemensamma egendom, sålde de ut, och kallade det för en "folkaktie" därför att några futtiga procent av svenska folket hade blivit ägare till det som tidigare ägts av alla. Sosseprivatisering light - och nu försöker de verka trovärdiga när de protesterar mot högerregeringens planer på att privatisera ännu mer av det som är vårt. Hemskt ledsen, men ni blåste mig inte förra gången heller.

Och så har vi vänsterpartiet, som hänger på sossarna hela tiden som en ängslig skugga, och ständigt lägger sig ett halvt snäpp till vänster. De röstade för privatiseringen av Telia, förra gången det begav sig, trots att det gemensamma ägandet står i deras partiprogram. De är emot EU, men vill inte gå ur.

"Vår åsikt är att Sverige inte bör vara med i EU, men vi har aldrig krävt att vi ska gå ur."

"Vi är emot kriget i Irak men vill inte att USA ska dra sig tillbaka."

"Vi är emot privatiseringar men tänker för den sakens skull inte rösta emot."

"Vi är för sex timmars arbetsdag, fast kanske inte så mycket att vi tänker kräva det nån gång snart."

Har ni någonsin undrat över varför ni hela tiden närmar er fyraprocentsspärren? Det finns sex andra partier i riksdagen som är bättre än er på att vara liberala. Fuck that shit.

Josefin Brink lanseras i Göteborgsposten som "knallröd". I deras ögon är hon säkert det. I mina är hon enbart patetisk.

Försök igen. Du kommer att få min respekt den dag du skaffar dig en ryggrad.

Jag drömmer ibland om ett Sverige utan S och V, där vi som tillhör vänstern har rensat våra skallar från deras skitsnack och börjat tänka fritt igen. Då kommer vi att börja gå framåt.

Inga kommentarer: